Produktion

Bland våra medarbetare finns exekutiva producenter, projektledare, producenter, fotografer, redigerare, grafiker och animatörer – alla med många år i yrket. Detta är vad som främst skiljer oss från våra konkurrenter: vår erfarenhet och kompetens.

Nyhetsinslag och reportage

Många av Creos medarbetare har lång erfarenhet som redaktörer, journalister, fotografer och redigerare för flera av Sveriges största nyhetsprogram, t ex Aktuellt och TV4 Nyheterna. Vi producerar allt från enkla nyhetsinslag till genomarbetade reportage och dokumentärer.

Programledare

Creo har mycket erfarna programledare som kan genomföra direktsändningar och leda event både på svenska och engelska. Och om någon av våra egna anställda är uppbokade har vi tillgång till ett stort nätverk.

Direktsändningar

Creos medarbetare har producerat direktsändningar sedan slutet av 90-talet. Många av tillhör pionjärerna inom området. Vi har som enda nordiska produktionsbolag gjort flera direktsändningar från rymdstationen ISS. Vi genomför över 100 sändningar per år: presskonferenser, kvartalsrapporter, årsstämmor, kapitalmarknadsdagar, events, lanseringar, kommunikation till medarbetare, studioprogram. Vi sänder via vår en egen plattform Creo Video Manager.

Studioprogram

Creo har utvecklat många olika studioformat. Bland dessa ”Vad står på Spel?” och ”Jobbgrillen” för Svenskt Näringsliv, ”Månadens Spotlight” för TV4-Gruppen, ”Samhällsutvecklarna” för PwC. Vi erbjuder en helhetslösning för framtagande och genomförande: idéarbete, scenografi, grafikpaket, projektledning, pilot, manus, produktion och distribution av programmet. VI har flera egna programledare, både svenska och engelska, men även ett brett kontaktnät inom branschen beroende på ämne och målgrupp.

Kundcase - storytelling

Att se och höra en trovärdig person berätta om en lyckad upplevelse av din produkt eller ditt varumärke är oerhört värdefullt. Creo har omfattande erfarenhet från produktion av kundcasefilmer och vittnesmål och kan visa på många exempel.

Informationsfilm

Behöver ditt företag eller organisation en presentation av verksamheten, dess produkter och tjänster? Då kan det vara en god idé att ta fram en informationsfilm som tydligt beskriver vilka ni är, vad ni gör och hur ni gör det. Informationsfilm kan tas fram för internt eller externt bruk men även produceras i olika versioner. Creo har producerat informationsfilmer för många bolag, myndigheter och organisationer, och har gedigen erfarenhet av att omvandla våra kunders budskap till rörlig bild.

Image- och reklamfilm

Imagefilm och reklamfilm förmedlar känslor. Imagefilmen är oftare mer genomarbetad än en informationsfilm och har ett mer marknadsanpassat formspråk. Creo producerar även reklamfilm och har ett brett kontaktnät när det gäller regissörer, reklamfilmsfotografer och castingbyråer.

Instruktionsfilm

Många produkter och tjänster är svåra att förklara i text och bild. Med en film kan man tydligare åskådliggöra komplexa system och funktioner. Instruktionsfilmer är ofta animerade - och de mest visade filmerna hos våra kunder.

Eventfilm

Creo producerar många direktsändningar från events varje år, men även filmproduktion till och från själva eventen: inslag, intervjuer, sammanfattande reportage och dokumentationer. Creo är även närvarande vid ett flertal publika events varje år, som Almedalen

Motion graphics

De flesta film- och tv-produktioner innehåller grafik. Vi har egna grafiker och animatörer som producerar allt ifrån enklare vinjetter och namnskyltar till kompletta grafikpaket, billboards och trailers.

A-Roll & B-Roll

Formaten A-roll och B-roll används i PR-syfte. De båda kompletterar varandra och målgruppen är tv-redaktioner och online-media. A-rollen är ett kort nyhetsinslag på ca två minuter som kan publiceras direkt i ett online-media. B-rollen är ett grovt redigerat filmklipp med intervjuer och klippbilder. Syftet är att tillhandahålla material som en redaktion kan klippa om och bearbeta själv. B-rollen är normalt 5-10 minuter, och innehåller även information om klippen. Vi distribuerar A- och B-rolls med en Multimedia Press Release, en digital pressrelease.

Startsidan